lauantai 27. maaliskuuta 2010

Obsession

Tajusin tänään että olen ostanut vaatteita ja kosmetiikkaa kolmena päivänä peräkkäin, mitä en yleensä tee. Torstaina bongasin seppälästä alennuskyltit ja mukaan lähti kuudet alushousut 12 eurolla. Eilen eli perjantaina ajattelin käydä ostamassa lisää alkkareita, mutta päädyinkin ostamaan paidan! Ja kun vaparissa kerran oli Lumenen meikkejä -50%, niin sieltä mukaan tarttui kynsilakka ja ripsiväri (kuvat tulee erillisessä postauksessa, toivottavasti). Ja tänäänkin!!!! Ajattelin lähteä pyöriin kirpputoreilla ja sieltä löytyikin sitten UPEET korkkarit vain kolmella eurolla. Seppälään taas jälleen ja luomiväri ja kynsilakka. Plus vielä lisäksi ostin kahdet tekoripset ja luomivärin muualta.. Oh NO! Läheisellä kirpputorilla myytiin myös TV-tasoa, joka olis aivan täydellinen, mutta siihen ei raha riittäny enää.

"Shoppailusta voi tulla riippuvaiseksi. Pahimmillaan kyseessä on oniomania eli pakonomainen tarve ostaa erilaisia tavaroita. Silloin ostoksille lähtemistä ei estä välttämättä edes rahattomuus, ja seurauksena voi olla velkaantuminen ja sen aiheuttama masennus. Usein ostohimoa pidetään naisten ongelmana, mutta Stanfordin yliopistossa Yhdysvalloissa tehdyn tutkimuksen mukaan se koskee yhtä lailla miehiä. Tutkimuksessa selvitettiin puhelinhaastatteluilla 2 513:n satunnaisesti valitun aikuisen ostoskäyttäytymistä. Naisista 6 prosenttia ja miehistä 5,5 prosenttia täytti ostohimon kriteerit. Kyselyn valossa tyypillinen ostohimoinen on keskimääräistä pienituloisempi 40-vuotias, joka maksaa mieluiten luottokortilla."

Okei, ei tästä ehkä sentään ole kyse, mutta alkaa pelottaa. Siksi päätinkin tehdä ensi kuulle budjetin, jolla ON PÄRJÄTTÄVÄ! :D Sitten kidutaan loppukuu, jos alkukuusta mennään tuhlaan :)

Mutta, minähän lähden nyt ajaan tampereelle shoppaan MO!

Ei kommentteja: