keskiviikko 29. joulukuuta 2010

Avunhuuto! Auttakaa! :(

Ette tiedäkään kuinka paljon harmitusta tää tietokone on mulle aiheuttanut tässä viikon sisällä :/ Yks suurimmista ärsytyksistä on se, että mikään kuvankatseluohjelma ei toimi! Ei windowsin kuvankatselu, eikä myöskään Picasa. Vaikka kaksoiskliikkaan kuvaa, ei aukea. Jos painan oikeanpuoleisella napilla, ei aukea. Jos koitan avata Picasan kuvankatseluohjelmalla, niin ei siltikään aukea! Eikä koko Picasan muokkausohjelmakaan aukee!
Eli kun siirrän kuvia kamerasta koneelle, mun täytyy ladata ne ensin photobuckettiin, ennen kun voin katsoa niitä! Superärsyttävää. Osaako kukaan neuvoa, että mikä mättää, ja miten pystyn asian korjaamaan??

Toinen asia on videot. Jos otan mun samsungilla videon, videon koko on n. 10Mtn luokkaa, mutta äänet ei kuulu. Jos otan taas videon äidin Canonilla, ääni ja laatu on hyvä, mutta koko huitelee jossain 300-400Mtssä. Kun koitan sitten ladata tätä Canonilla otettua videota Youtubeen, se sanoo ensin että latausaikaa jäljellä 120-160 min. Kuitenkin, tietyn ajan ladattuaan ruutuun lyö teksti että lataus epäonnistui. En tiedä johtuuko se siitä, että kun en jaksa istua puoltatoista tuntia istua koneella ihmettelemässä videon latausta, ja kone ehtii heittää virransäästölle. Ja koitin ladata myös bloggeriin, mutta sekin epäonnistui. Photobucket taasen lopetti lataamisen 11%, johon jäi vaan junnaamaan paikoilleen. Mä alan olla ihan epätoivonen.

Miten mä saan pidettyä blogin pystyssä kun ei edes kuvankatselu toimi. Jos ja kun täällä vierailee fiksuja ihmisiä, jotka lukee tän avunhuudon, voitteko neuvoa mua typerää blondia!? :/

Kiitos jo valmiiks! ♥

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Avaatko kuvat klikkaamalla kuvia vai avaatko ohjelman ja sitä kautta avaat kuvat?
Käynnistyykö edes kyseiset ohjelmat kuten Picasa? voi olla et windows voi olla jumissa tai saastunut jostain syystä.
Kameran mikrofonissa voi olla vikaa, joten ääni on varmaan hiljaa vaikka siirtäisit sen toiselle koneelle.
Videopakkaus määrittää videon koon.
Virransäästö juttuja voi muokata paremmiksi ettei näyttö pimene ja kirjaudu esim ulos winkusta.
Mikä winkku sun koneessa on? onko koneelle tapahtunut mitään erikoista viikon sisällä? asentanu uusia ohjelmia yms?

Henna kirjoitti...

Tää kone on aivan ihmeellinen, tehnyt aiemminkin sen ettei kuvia saa avattua. Tänään yhtäkkiä se sitten avasikin ihan normaalisti!

Mutta aamulla Picasa ei käynnistynyt lainkaan ja avaan kuvat kuvaa klikkaamalla, koitin eilen myös mennä ensin ohjelmaan ja avata sitä kautta, mutta ei avannut.

Videopakkausjuttu oli hyödyllinen tieto, thänks! Täytyy heti huomenna kattoo se kamerasta :)

Koneelle ei oo tapahtunut mitään erikoista :o

Anonyymi kirjoitti...

Ootko päivittäny Picasan koska viimeeksi? välillä kannattaa poistaa kokonaan ja asentaa uusiksi, välillä myös windowsin kokonaan asennus on järkevää, joissain windows versioissa on myös takaisin palautuspisteet joilla pääsee takaspäin mut siinä pitää olla tarkkana mitä tekee koska se palaa siihen tilaan missä se oli esim 3kk sitte ja bookmarkit yms muuttuu myös ja moni muu asia jos ohjelmia ja päivityksiä asentanut.

Virrankäyttösuunnitelman valitseminen Ohjauspaneelin Virranhallinta-asetuksista

1.Avaa Virranhallinta-asetukset napsauttamalla Käynnistä-painiketta Kuva Käynnistä-painikkeesta ja valitsemalla Ohjauspaneeli, Järjestelmä ja ylläpito sekä Virranhallinta-asetukset.

2.Valitse virrankäyttösuunnitelma -sivulta virrankäyttösuunnitelma.

Siellä on varmaan asetus et virransäästön saa kokonaan pois päältä, varsinkin jos uppailee isoja videoita niin kannattaa katsoa asetukset.

Videcoodekeista mpeg2 vie paljon tilaa kun taas avi vie paljon vähemmän tilaa. Sitte on vielä monia muita wmv, asf yms.