maanantai 29. marraskuuta 2010

Day 16 ja avautuminen

Day 16- Another picture of yourself













Pyydän anteeks jo valmiiks, ja varotan että nyt tapahtuu avautuminen. Kävin tänään salilla koulun jälkeen, ja nuoria notku laumoittain torkkarin edessä, aulassa ja takana. Noh, tulin takasin salilta, ja ne notku siellä edelleen. Nuorilla mä nyt tässä tarkotan yläasteikäsiä, lähinnä 13-15 vuotiaita.

Kun astuin torikeskuksen aulaan, kuulin heti ensimmäisenä kun teinilikat kiljuu ja huutaa keskellä kauppaa. Siihen täällä törmää usein.  Kun menin ulos, niin siellä on n. kuuden tytön ja kahden pojan porukka, joka pitää aivan mieletöntä älämölöä liikekeskuksen ovien edessä. Kävelin autolle niin siellä ne (tosiaan n. 13-15- vuotiaat tytöt) huutaa toiselle pojista että "Jarmo (nimi muutettu) lähtee panolle, se lähtee naisiin". Ja mun oli pakko kääntyä ja oikein katsoa että mitä PIIIIIP siellä oikein tapahtuu. Tää likka huusi pojalle 50 metrin päästä, niin että varmasti kaiku koko keskusta. Tulin muuten huomanneeksi että siellä käänty tosi monen muunkin pää kummastuksesta.

Lähdin ajaan Torkkarin pihasta pois, niin eikös ne kaks poikaa ja yks likka kävele siinä suoraan auton edessä. Olin jo kahden vaiheilla, että painanko torvea, vai siirtyykö ne. Ne lähti hortoileen eteenpäin, ja jäivät KESKELLE maantietä miettiin että minne sitä menis. Tässä vaiheessa toinen pojista huomas että olisin hei ajamassa tästä, ja sanoin kahdelle muulle että väistykää. Mutta ei! Kun tää likka kävelee siitä suoraan auton edestä lantustellen, ei pienintäkään aikomusta siirtyä tien sivuun tyylillä "miks muka väistyisin".

Jotenkin tän käytöksen vois vielä jollain tavalla sietää, jos ne osais katua tekemisiään, mutta sitä en ymmärrä, että kun eihän ne osaa edes hävetä! Puhuu kaupungilla aivan ruokottomia, huutelee vanhuksille hävyttömiä ja muutenkin aiheuttaa pahennusta ihmisten ilmoilla, eikä aikomustakaan hävetä käytöstään! Mikä siinä on, onko nykyajan "teinit" oikeesti niin väliinpitämättömiä, eikä ajattele yhtään käytöstään. ! Miettis edes etukäteen, että onko tää nyt ihan soveliasta. Tosin, tietysti poikkeuksia löytyy! Onhan niitä asiallisiakin teini-ikäisiä, tietenkin, mutta mä oon nyt vaan sattunu törmään niihin kaikkeista rauhattomimpiin.

Muistan tietty vielä oikein hyvin sen mun teini-iän, ja muistan myös sen, kuinka angstiteini olin, kaikki oli huonosti ja mää mää. Mutta en mä sentään tehny pahojani. Ja kyllä se kielenkäyttökin oli paljon kauniimpaa, vaikkei mitään kaunista välttämättä.

Oon monesti miettiny kuunnellessani juttuja mitä on tapahtunut ala-asteilla ja teinien keskuudessa, että tahdonko omia lapsia lainkaan, jos niistä tulee tuollaisia. Toki se kasvatuskin vaikuttaa, mutta eihän se vanhempi voi olla jatkuvasti vahtimassa nuortaan, esim koulussaja kavereilla. Ehkä tähänkin sopii se vanha sananlasku "joukossa tyhmyys tiivistyy"...

Mutta joo, tähän asiaan on varmasti monellakin mielipide, mielelläni niitä otan myös vastaan.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

voi helvetti ku oli ärsyttäviä:o

Henna kirjoitti...

jep ja tätä näkee jatkuvasti vammalassa :o

Anonyymi kirjoitti...

tämä on niin totta!!
nimimerkki Vammalainen